Suuret suomalaiset urheiluhetket, part I

Yleisurheilun EM-kisojen kunniaksi päätin kirjoittaa satunnaisesti joistain suurista suomalaisista urheiluhetkistä. Mikä olisikaan parempi aloittaa, kuin EM-kulta vuonna 2006. Sen juoksi eräs näissäkin EM-kisoissa esiintyvä juoksija, Jukka Keskisalo.

Keskisalo oli ollut kauden aikana hyvässä kunnossa ja tehnyt useita kotimaisella tasolla kovia aikoja. Hän oli myös Euroopan tilastoissa niillä sijoilla, että etukäteen pistesija olisi ollut mahdollinen. Supervenymisellä Jukan odotettiin selviytyvän 5-6 parhaan joukkoon.

Toisin kävi.

Juoksu oli kuin pedattu Keskisalolle, joka oli jo aiemmin kauden aikana näyttänyt kulkevansa viimeisen ratakierroksen kenties nopeammin kuin kukaan muu Euroopassa. Kaikki kilpailijat vaikuttivat olevan valmiita kamppailemaan viimeisille kierroksille. Jukka juoksi kuitenkin taktisesti viisaasti, säästeli voimiaan ja kiri upeasti viimeisellä kierroksella aina sensaatiomaiseen em-kultaansa..

Yleisurheilun EM-kisat Zürichissa YLE:n kanavilla ja Areenassa. Kisat jatkuvat 12.8-17.8. Jukka Keskisalon ja Janne Ukonmaanahon tähdittämä 3000m ej finaali on ohjelmassa Torstaina 14.8 kello 21.45 alkaen.

Tunnisteet: , , , , ,